timefactors watches
Results 1 to 18 of 18

Thread: IOS 10.3.1 problems

  1. #1
    Craftsman cf31bloobird's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    463

    IOS 10.3.1 problems

    Anyone got a fix for error messages when plugging my headphones into my iPhone7 ... all was good before the latest update, not the headphones work for a minute before getting the message, reboot and it does eactly the same ... its driving me nuts! Grrrrr!




    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2
    Master
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Coming Straight Outer Trumpton
    Posts
    4,946
    Can't help with the iOS issue, but maximum respect due to the tune selection!

  3. #3
    Haven't tried headphones in mine but the battery drains quickly now and when you put it on solent using the side slide button it keeps switching it on and off so you can't trust that its on silent. Not ideal. Awaiting the fix!

  4. #4
    Craftsman cf31bloobird's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    463
    Quote Originally Posted by Captain Morgan View Post
    Can't help with the iOS issue, but maximum respect due to the tune selection!
    Haha .. a belting album, love it, and them! :)

  5. #5
    Master andrewcregan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Highlands, Scotland
    Posts
    8,398
    Are these issues just on the 7, as I have had no problems on my 6s?

  6. #6
    Craftsman cf31bloobird's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    463
    Quote Originally Posted by paneristi372 View Post
    Haven't tried headphones in mine but the battery drains quickly now and when you put it on solent using the side slide button it keeps switching it on and off so you can't trust that its on silent. Not ideal. Awaiting the fix!
    No it's not ideal is it :(

    I've had a quick google around but can't find anything like I'm experiencing ... I'm using an aftermarket port plug on my earbuds in work .. I'll see what happens with the original Apple one when I get home .... missing my tunes in work today!!

  7. #7
    Quote Originally Posted by andrewcregan View Post
    Are these issues just on the 7, as I have had no problems on my 6s?
    Mine is a 6s

  8. #8
    Craftsman cf31bloobird's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    463
    Quote Originally Posted by andrewcregan View Post
    Are these issues just on the 7, as I have had no problems on my 6s?
    It is with my 7 ... something to do with the lightening port on the I assume

  9. #9
    Master andrewcregan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Highlands, Scotland
    Posts
    8,398
    Quote Originally Posted by paneristi372 View Post
    Mine is a 6s

    I use the slide switch on the side several times a day, and not had any problems.
    Also, I would say that my battery life has improved!

    A real puzzle.

  10. #10
    Do you mean a non apple lightning port dongle to a female 3.5mm stereo jack socket or a 3rd party DAC/amp unit? I guess it was ok before the latest update? I read the notes (yes really) and it was more to do with locating lost air pods than much else. I'm a lover of Apple but they really are sneaking in 'things' to maintain their own universe lately. I suspect anything that uses the cck will get hobbled soon.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  11. #11
    Craftsman cf31bloobird's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    463
    Quote Originally Posted by Tooros View Post
    Do you mean a non apple lightning port dongle to a female 3.5mm stereo jack socket
    That's the one yes, it's been fine for months before the update ... somethings gone wonky somewhere with 10.3.1

  12. #12
    Quote Originally Posted by cf31bloobird View Post
    That's the one yes, it's been fine for months before the update ... somethings gone wonky somewhere with 10.3.1
    That does not bode well for the future of 3rd party stuff. :(

    Have you done the 'hold home and off button for 30 seconds' thing?

  13. #13
    Craftsman cf31bloobird's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    463
    Quote Originally Posted by Tooros View Post
    That does not bode well for the future of 3rd party stuff. :(

    Have you done the 'hold home and off button for 30 seconds' thing?
    Yes done all that, I'll check the Apple lead when I get home this afternoon

  14. #14
    Master Brian's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    3,525
    I've got an SE and since the update, I get the message -cannot activate touch ID on this phone- at start up sometimes but it then goes on to work fine.


    Battery life however has taken a real dive - I am considering restore but I have deleted the ipsw so I may just live with it until they fix it.

    B

  15. #15
    Craftsman cf31bloobird's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    463
    As suspected it's the after market leads by the looks .... plugged the Apple one into my phone and iPad air and everything is good, plugged the aftermarkets into both and same symptoms, music plays for 30 seconds or so then the error message.

    That's a real pain as I have 3 pairs of headphones I use regularly and only one (authentic) lead ... bloody Apple!!

  16. #16
    Craftsman cf31bloobird's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    463
    Also browsing eBay I notice a lot of the aftermarket leads are now advertised as 'not compatible with IOS 10.3 and later'

    Oh well ... hand in pocket time it is then!!

  17. #17
    Craftsman cf31bloobird's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    463
    HOW MUCH!!!!!! flippin ek!! ........ sorry to keep going on about this! :)

    https://www.apple.com/uk/shop/produc...apter?fnode=97

  18. #18
    Master Saint-Just's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ashford, Kent
    Posts
    9,706
    Quote Originally Posted by cf31bloobird View Post
    HOW MUCH!!!!!! flippin ek!! ........ sorry to keep going on about this! :)

    https://www.apple.com/uk/shop/produc...apter?fnode=97
    At least you know it's both overpriced and rubbish if rating is anything to go by

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •